MARK VAN SCHAICK

Mark van Schaick © Titia Hahne

Als kind verslond ik boeken en schrijven deed ik graag. Taal vond ik mooi, bijna net zo mooi als muziek. Mijn gedachten over muziek kwamen in de schoolkrant terecht en op mijn achttiende mocht ik een eigen rubriek over regionale popmuziek vullen in dagblad De Gooi- en Eemlander. Mijn hobby werd de basis voor mijn verdere loopbaan. Voor muziekblad Oor schreef ik tussen 1984 en 2005 interviews, recensies en reportages. Ik was er eindredacteur en uiteindelijk hoofdredacteur.

Tot begin 2015 droeg ik als algemeen hoofdredacteur de verantwoording voor drie tijdschriften voor muzikanten: Slagwerkkrant, Gitarist en Interface. Natuurlijk met websites en sociale media. Momenteel ben ik als redacteur nauw betrokken bij de productie van Buma, de halfjaarlijkse publicatie voor alle bij Buma/Stemra aangesloten componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.

Tegenwoordig vind ik mijn weg als freelancer. In de muziekjournalistiek, nog steeds, maar ook daarbuiten. Ik schrijf desgewenst teksten voor marketing, regelmatig ook in het Engels. Ik verzorg correctiewerk, doe projectplanning en -advies. Als eindredacteur buig ik mij over alle mogelijke teksten. Taal kan mooier, de boodschap duidelijker. Daar denk ik over na en daar bijt ik mij in vast, of het nu een groot interview, een jaarverslag, een flyer, een voice-over of een tweet betreft.
Tot mijn opdrachtgevers behoren o.a. Brand New Live, Buma Cultuur, Buma/Stemra, Mascot Label Group, Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, Newion Investments en Uitgeverij Lectura Cultura.

Op evenementen als Eurosonic Noorderslag, Amsterdam Dance Event, Muzikantendagen en Buma ROCKS! ben ik actief als presentator, interviewer en gespreksleider. Ook stond ik voor de klas, op de School voor Journalistiek (Hogeschool Utrecht) en Hogeschool Inholland (Diemen), bijvoorbeeld.

Wil je meer weten, dan kun je even mijn LinkedIn-pagina bekijken.