Zit je om tekst verlegen?

MARK VAN SCHAICK

Mark van Schaick © Titia Hahne

Ik ben tekstschrijver en redacteur, heb ervaring met het maken van tijdschriften en websites en ik fotografeer graag. Daarnaast ben ik regelmatig betrokken bij muziekgerelateerde evenementen. Als conferentieprogrammeur, bijvoorbeeld, of als gespreksleider.

Ik heb gewerkt voor dagblad De Gooi- en Eemlander, muziekblad Oor (1984 – 2005), muzikantenvakbladen Slagwerkkrant, Gitarist en Interface (2005 – 2014) en het magazine van Buma/Stemra (2007 – 2018). Voor Buma Cultuur organiseer ik jaarlijks inJazz (conferentie voor de jazzsector) en New Music Conference (voor de hedendaagse klassieke muziek).

Heb je redactie nodig? Een frisse kijk op je werk? Ik help je op weg, schrijf desgewenst voor promotie en marketing, regelmatig ook in het Engels. Ik verzorg correctiewerk, doe projectplanning en -advies. Als eindredacteur buig ik mij over alle mogelijke teksten. Taal kan mooier, de boodschap duidelijker. Daar denk ik over na en daar bijt ik mij in vast, of het nu een groot interview, een jaarverslag, een flyer of een voice-over betreft.

Enkele opdrachtgevers: Ableton, Bananafish, Brand New Live, Buma Cultuur, Buma/Stemra, Home Emotion, Melkweg, Mascot Label Group, Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, Newion InvestmentsSpark Custom Electronics, Uitgeverij Lectura Cultura, Uitgeverij Volt (voorheen Uitgeverij Q), Uitgeverij Scratch.

Wil je meer weten, dan kun je even mijn LinkedIn-pagina bekijken.